HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Tamara’s traject zwanger worden als BAM’er

Geplaatst op 09/03/2020 door love2bemama

Bewust alleenstaande moeder

Als je bewust alleenstaande moeder moeder wil worden dan komt daar wel wat bij kijken. Je hebt geen partner maar je doet dit alleen. Het traject van Tamara begon in 2011. Vele onderzoeken volgden te starten met een bezoek aan de psycholoog. Tamara heeft 12 inseminaties gehad; 6 gewone inseminaties en 6 IUI inseminaties. Dit bleek geen succes. Ze is toen overgestapt op IVF. Tamara heeft 6 pick ups gehad met telkens een terugplaatsing van 1 embryo, soms 2 en een paar keer een terugplaatsing van een bevroren embryo.

Hierna was ze nog steeds niet zwanger en was ze op de helft van de behandelingen. Tamara is toen voor een second opinion naar Gent gegaan. Hier kwam ze terecht bij Professor De Sutter. Haar boodschap was: “Gewoon doorgaan!”

Eindelijk zwanger!

Na 6 pogingen hebben ze mij doorverwezen naar Brussel. Na de 1e pick up had ik 6 embryo’s, waarvan ik twee maal zwanger ben geraakt. Helaas eindigde deze zwangerschappen in een miskraam. Er volgde nog een pick up waarvan de terugplaatsing resulteerde in een zwangerschap die ik uit kon dragen. Mijn dochter is geboren! Inmiddels is ze 2 jaar oud.

Lees verder op www.love2bemama.com