HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

4 natuurlijke tips tegen een droge huid

Geplaatst op 15/03/2021 door ilovehealth

Misschien heb jij er de laatste weken ook wel extra last van gehad: een droge huid. Door het vele binnen zitten en in de weer zijn met desinfect, is mijn huid een stuk droger. Wij hebben een aantal verzorgende tips voor je op een rijtje gezet!

Wat kun je doen tegen een droge huid?

De juiste voeding

De juiste voeding helpt een droge huid tegen te gaan. Denk bijvoorbeeld aan producten, zoals vis, spinazie of bessen. De vis zit vol met gezonde vetten die ervoor zorgen dat er extra talg wordt aangemaakt in je huid. Het groene blad van spinazie bevat luteïne. Dit stofje beschermt je huid tegen UV-straling. We vergeten vaak dat de zon nog steeds ontzettend krachtig is, ook wanneer het kouder is buiten. Kook de spinazie in olie, zo wordt de luteïne beter door je huid opgenomen. En bessen, die verbeteren het vochtgehalte van je huid. Maar ook noten, avocado, olijfolie, kokosnootolie, honing, pompoen en hennepzaad mag je allemaal wat vaker op je menu zetten in droge periodes van het jaar.

Lees verder op www.Ilovehealth.nl