HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Bewegingswetenschapper onthult: is het mogelijk om plaatselijk vet te verbranden?

Geplaatst op 25/03/2021 door happyinshape

Body positivity is wat ons betreft een van de beste bewegingen ooit. Elk lichaam is immers prachtig. Tegelijkertijd kan het dat je ook het beste uit je lichaam wilt halen door het sterker te maken. Vet verbranden en spieren opbouwen is een manier om dit te bereiken. Door been-oefeningen te doen, kun je bijvoorbeeld sterkere legs krijgen, maar betekent dit dan ook automatisch dat je alleen in dit gebied vet verbrandt? Een bewegingswetenschapper legt uit of plaatselijke vetverbranding mogelijk is.

Wel of niet mogelijk?

Verbrand je meer vet op je buik door vooral buikspieroefeningen te doen? En gaan je benen er strakker uitzien door wat vaker te squatten? Zo eenvoudig is het helaas niet, weet bewegingswetenschapper Roderick Voordouw te vertellen op GezondheidsNet. Sporten helpt natuurlijk om fitter te worden, maar heel gericht kunnen we het helaas niet aanpakken.

Lees verder op www.Happyinshape.nl