HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Hoe hoog is de bijstandsuitkering Alleenstaande moeder?

Geplaatst op 18/03/2021 door love2bemama

Als alleenstaande moeder kan het zo zijn dat je (tijdelijk) werk komt te zitten. Banen die flexibel genoeg zijn voor moeders met jonge kinderen, liggen jammer genoeg niet voor het oprapen. Meestal ben je dus aangewezen op een parttime baan, maar dit verdiend niet genoeg om een gezin van te onderhouden. Je kan een bijstandsuitkering aanvragen. Maar hoe hoog is de bijstandsuitkering voor een alleenstaande moeder om je door deze jaren heen te helpen? 

Hoe hoog is de bijstandsuitkering voor een alleenstaande moeder?

Hoewel er talloze mensen zijn die noodgedwongen gebruik moeten maken van een bijstandsuitkering; er bestaan nogal wat vooroordelen over. Toch is het zeker niet zo dat je als moeder lui bent of liever thuiszit als je beroep doet op deze vanuit de gemeente aangeboden steun om je te helpen. Je hoeft je hier absoluut niet voor te schamen. De bijstand is er om je te ondersteunen. Zeker omdat werk vinden als alleenstaande moeder met jonge kinderen nu eenmaal niet makkelijk is en je daardoor moeilijk rond kunt komen. De bijstand is geen vetpot, maar hoe hoog is de bijstandsuitkering voor een alleenstaande moeder dan?

Lees verder op www.love2bemama.com