HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

De invloed van buitenspelen op de gezondheid van kinderen

Geplaatst op 26/03/2022 door boostyourhealth

Waar kinderen zijn, wordt eigenlijk altijd gespeeld. En dat buitenspelen gezond is voor kinderen is dan ook niet geheel nieuw. De kracht van buitenspelen op de sociale, emotionele en motorische ontwikkeling is namelijk gigantisch. De omgeving waarin kinderen spelen is hierin dan ook ontzettend belangrijk. Worden ze uitgedaagd om te ervaren, creëren of dingen doen die misschien een beetje spannend zijn, dan zullen deze ontwikkelingen geprikkeld worden. In dit artikel leggen we het belang van buitenspelen voor de gezondheid van kinderen nog wat uitgebreider toe.

Relatie tussen bewegen en gezondheid

Buitenspelen is voor kinderen een ontzettend belangrijke vorm van lichamelijke activiteit. Zowel mentaal als fysiek is bewegen voor een kind een basisbehoefte. Sterker worden, sociaal contact hebben en nieuwe dingen leren zijn een paar voorbeelden hiervan. Kinderen die meer bewegen hebben minder kans op overgewicht en afzondering. De kinderen die genoeg buiten spelen en dus lichamelijke activiteit hebben, hebben onder andere meer zelfvertrouwen, concentratie, geheugen, motorische vaardigheden fantasie, dromen en een vrolijke gemoedstoestand waardoor ze ook beter sociaal ontwikkelen.

Lees verder op www.boostyourhealth.nl