HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Kinderen bewust maken van geld

Geplaatst op 25/03/2022 door boostyourhealth

Waar en wanneer begin je met het je kinderen bewust maken van geld. Nu ik zelf binnenkort mama mag worden denk ik daar steeds vaker over na. Vooral omdat het lijkt alsof ik er nogal ouderwetse gedachten op na hou als het aankomt op veel dingen in de opvoeding en ik om me heen dingen zie gebeuren waar ik zelf nooit achter zou staan en waar ik in mijn ogen veel “fout” zie gaan. En het gaat in mijn ogen niet bewust fout, maar er worden veel fouten gemaakt uit liefde, of uit het “ik kan het toch doen” oogpunt. Maar help je daar je kind altijd mee? Ik denk van niet. Mijn visie hierop en hoe ik het zou doen vertel ik je in dit artikel.

Ik snap dat je je kind alles wilt geven, zeker als je dat financieel kunt doen. Maar ik denk niet dat je daar financieel zelfstandige kinderen van krijgt. En bij pech hebben ze hier op latere leeftijd ook nog last van. Als je je kinderen altijd alles maar geeft, verwachten ze dat altijd. Ergens voor moeten “werken”, of iets op dat moment niet kunnen kopen maar geduldig wachten en sparen is er niet meer bij. Wat als bij jou de financiële situatie omslaat? Of als je kind 18 jaar wordt en bij jou de toeslagen eraf gaan en je kind nog steeds verwacht dat het alles krijgt en niet hoeft te werken om bijvoorbeeld kleding te kopen of financieel bij te dragen in huis? Je maakt kinderen passief als ze denken dat er onbeperkt geld uit de muur komt, en op dat punt gaat er naar mijn mening bij velen structureel iets mis.

Lees verder op www.boostyourhealth.nl