HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

Geplaatst op 06/03/2023 door beaufood

De allerlekkerste mayonaise maak je natuurlijk zelf! En met een eenvoudig trucje is dit ook nog eens zó gepiept. Zelfgemaakte mayonaise is niet alleen lekkerder, maar ook nog eens een stuk gezonder. De kant en klare mayonaise uit de supermarkt is namelijk gemaakt van de goedkoopste oliën en geraffineerde suiker. Dat kunnen wij natuurlijk beter. Hieronder vertel ik je hoe!

Zelfgemaakte mayonaise 

Mayonaise bestaat grotendeels uit olie. Dus hoe lekkerder je olie.. hoe smaakvoller je zelfgemaakte mayonaise zal worden! Ik kies graag voor een mix van biologische koudgeperste olijfolie en avocado-olie. Die laatste is neutraal van smaak en zorgt ervoor dat je mayonaise niet overheerst wordt door olijfolie. Maar in principe zou je dus ook gewoon alleen olijfolie kunnen gebruiken. Je kunt de avocado-olie ook vervangen door een andere neutrale olie, zoals zonnebloemolie. Avocado-olie is dan wel weer nét even wat gezonder dan zonnebloemolie. Om het makkelijk te maken: je kunt ook alléén zonnebloemolie gebruiken, maar ik vind de mix met olijfolie een stuk smaakvoller en gewoon het allerlekkerst. En had ik al gezegd dat je deze mayonaise binnen een minuut gemaakt hebt?

Lees verder op www.beaufood.nl