HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Fit op wintersport: welke oefeningen zijn goed?

Geplaatst op 04/03/2023 door fitnl

Fit op wintersport? De kans op blessures voorkomen? Lees hier wat je allemaal kunt doen om goed voorbereid op je bestemming aan te komen.

Waarom voorbereiden?

Met een fysieke voorbereiding verklein je de kans op vervelende blessures. Naast dat het veiliger is voor jou en anderen beleef je ook veel meer plezier aan je wintersport als je fit van start gaat. Als je fit bent is het makkelijker voor een sporter om zware klappen op te vangen.

Natuurlijk gaan een aantal oefeningen er niet direct voor zorgen dat je gelijk met gemak de rode of zwarte pist afknalt, maar een aantal weken trainen kunnen je wintersport een stuk aangenamer maken. Als je nog nooit op ski’s of een snowboard hebt gestaan, raad ik aan om eerst een lesje te volgen bij een indoorbaan.

Begin op tijd!

Ga niet de laatste week voor de wintersport nog even de sportschool in om je voor te bereiden. Als je echt goed voorbereid van start wilt gaan, begin je ongeveer zes weken en het liefst twee maanden van te voren. Het is belangrijk om op tijd te beginnen om de spieren te laten wennen aan specifieke bewegingen. Stel je eens voor dat je op het laatste moment met enorm spierpijn richting Oostenrijk afreist omdat je veels te zwaar hebt gesquat. Dit wil je niet…

Lees verder op www.fit.nl