HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Waarom calorieën tellen niet werkt – Giles Yeo

Geplaatst op 04/03/2023 door boostyourhealth

Je hoort het zo vaak om je heen, het is een kwestie van minder calorieën eten en dan val je af. Maar helaas is dat niet in alle gevallen zo en obesitasonderzoeker Giles Yeo vertelt je in dit boek waarom dit niet het geval is. Niet alle calorieën hebben hetzelfde effect en daarom heeft het geen zin om ze te tellen. De effecten van voedsel op ons lichaam en ons brein zijn best ingewikkelde zaken. Hoewel de meeste dieetadviezen en boeken vooral gebaseerd zijn op het tellen van calorieën en voeding en een gezonde levensstijl is zoveel meer. Ik vertel je alles over dit spraakmakende wetenschappelijke boek vol met praktische informatie over gewichtverlies en calorieën, lees je mee?

Calorische beschikbaarheid

De belangrijkste vraag die gesteld moet worden is niet hoeveel calorieën er in je voedsel zitten, maar hoeveel beschikbare of bruikbare calorieën je lichaam – dankzij vertering en stofwisseling – uit dit voedsel kan halen. Het is voor veel mensen een verrassing, maar het aantal calorieën in een levensmiddel is bij lange na niet hetzelfde als het aantal calorieën dat we kunnen gebruiken. Dus kort verwoord zijn het aantal calorieën dat er feitelijk in voedsel zit en het aantal calorieën dat op de verpakking staat niet gelijk aan het aantal bruikbare calorieën dat we uiteindelijk uit het voedsel halen.

Lees verder op www.boostyourhealth.nl