HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

3 redenen waarom afslankpillen niet werken

Geplaatst op 16/03/2024 door fitnl

Wil je een paar kilo vet verliezen? Ben je op zoek naar een makkelijke oplossing? Slecht nieuws: afslankpillen gaan je niet helpen en zijn ook nog eens gevaarlijk voor je gezondheid. Lees hier wat je wel moet doen.

Afslankpillen pakken de oorzaak niet aan

Een paar kilo te veel los je niet op met een pilletje. Als je wilt afvallen moet je de oorzaak aanpakken.

Een afslankpil is hetzelfde als een band plakken waarbij je niet de spijker eruit haalt. Je blijft elke keer lek rijden.

De oorzaak van overgewicht of obesitas komt vaak door een mix van:

  • aanleg,
  • omgeving met te veel calorierijke voeding,
  • opvoeding: aangeleerd om altijd je bord leeg te eten,
  • gebrek aan kennis over voeding of gedragsverandering.

Gewichtsverlies is complex. Er spelen mogelijk wel honderden factoren die bepalen of je wel of niet succesvol gewicht verliest. Vind je dit interessant? Lees dan het boek en stappenplan SLANKER.

Ze kunnen gevaarlijke stoffen bevatten

Sommige afslankpillen bevatten designer drugs. Dit betekent dat ze een vertakking zijn van een vorm van amfetamine of een andersoortig medicijn [1]. Deze medicijnen zijn meestal illegaal en niet verkrijgbaar zonder doktersrecept.

Je wilt deze niet nemen en op eigen houtje gaan experimenteren. Dit kan verslavend werken en er zijn zelfs mensen die hartritmestoornissen en vroegtijdig overlijden gerapporteerd [2]. Kortom, laat dit links liggen.

Lees verder op www.fit.nl