HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Hoe vaak moet ik eten op een dag?

Geplaatst op 27/03/2024 door fitnl

Vaak hoor je dat je metabolisme en vetverbranding trager worden wanneer je minder vaak eet. Is dit een mythe of klopt deze veelgehoorde theorie? Moet je 3 of 6 keer op een dag eten? 

Stijgt je verbranding door vaker te eten op een dag?

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat er geen verschil gevonden in de snelheid van verbranding gedurende de dag tussen drie eetmomenten of zes eetmomenten [1][2][3][4][5][6][7][8][9].

Let op: dit gaat natuurlijk alleen op als de hoeveelheid calorieën gelijk is tussen de drie en zes eetmomenten. Als je vaker eet en daardoor in totaal meer calorieën consumeert, kom je wel aan. Hoe dit precies zit, leggen we uit in dit artikel over calorieën tellen.

Is het verstandig om vaker te eten op een dag?

Eigenlijk is het vrij simpel: doe wat voor jou lekker voelt. Als je gewend bent om heel vaak te eten omdat je niet met een lage maag kan functioneren, dan is het verstandig om dit te blijven doen. Heb je geen tijd om elke keer een maaltijd te bereiden en vind je een beetje honger niet zo erg? In dit geval is het een prima idee om minder vaak en grotere porties te eten.

Lees verder op www.fit.nl