HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Zalm bitterballen (met panko en gember mayo)

Geplaatst op 29/03/2025 door beaufood

Ik vind het toch wel zó leuk om te experimenteren met klassieke recepten. Neem nou de bitterbal, dé ster van de borrelplank, die zelden langer dan vijf minuten overleeft. De vegetarische oesterzalm bitterbal vond ik al een geweldige vondst (ik ben fan!), maar ik kreeg ineens een ander idee… Hoe lekker zou een bitterbal gemaakt met verse zalm zijn?! Ik kan je verklappen, dat is dus echt héél lekker.. Helemaal in combinatie met Aziatische smaakmakers zoals verse limoenblaadjes en een dipje van gembersiroop erbij…

Bitterballen van zalm

Een typische bitterbal maak je meestal met rundvleesragout. En dat is meteen een groot voordeel van deze zalm bitterballen: je hoeft geen ragout te maken en te laten opstijven! Dat scheelt enorm veel tijd. Je pureert de zalm simpelweg, draait er balletjes van en rolt ze door de panko (daarover hieronder meer!). Kind kan de was doen.

Hier thuis zijn we gek op Aziatische smaken, dus bracht ik de verse zalm op smaak met sesamolie, limoenblaadjes en een drupje vissaus. Je kunt er ook heel goed een pittig rood pepertje doorheen mengen, maar die liet ik deze keer achterwege, Louen (4) vindt deze zalmbitterballen namelijk ook héél lekker!

Oh, en ik kreeg laatst de tip om panko in plaats van paneermeel te gebruiken voor een extra crispy bitterbal. En echt… je wilt nooit meer anders.

Lees verder op www.beaufood.nl