HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

5 Redenen Om Te Rennen

Geplaatst op 08/04/2018 door glow

Ik heb al een tijdje niet kunnen rennen (ik weet dat er mensen zijn die een hekel hebben aan het woord rennen als je het over hardlopen hebt, maar ik vind rennen heerlijk vrij klinken!) en juist dan weet je weer waarom je het graag deed. Ik mag het straks na wat fysieke klachten en een flinke griep weer rustig op gaan pakken en kan eigenlijk niet wachten. Ik kan je wel 100 redenen geven waarom ik graag hardloop, maar dan wordt het zo’n lang verhaal ;-) Dus: mijn 5 redenen om te rennen!

#1 I feel alive
Tuurlijk, ik voel me doorgaans aardig alive, maar er is iets aan rennen waardoor je dat enorm levendige gevoel over je heen krijgt. Dat Rocky-gevoel wanneer je door de regen rent [insert: Eye Of The Tiger], die adrenaline rush als je een beetje aanzet, of dat gevoel van onoverwinnelijkheid als je bovenop de brug bent aangekomen. Yes!

#2 Het geeft me vertrouwen
Rennen geeft vertrouwen. Het geeft me vertrouwen in mijn lichaam, maar ook vertrouwen in mijn geest. Ik voel me sterk als ik ren en hardlopen geeft het gevoel dat je wat voor elkaar krijgt. Kortom, het is een fijne boost voor lichaam en geest!

#3 Het geeft me rust
Over de geest gesproken… Er zijn maar weinig momenten waarop mijn geest écht volledig vrij is. Herken je dat? Ik kan ze op 1 hand tellen in ieder geval. En ik kan je verzekeren dat hardlopen erbij zit. Door het lopen, de repeterende beweging, de omgeving, de focus op de stappen en het ritme voel ik me helemaal vrij in mijn hoofd.

lees verder:

http://www.glowmagazine.nl