HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

Food: Blijf Gehydrateerd Door Dit Te Eten!

Geplaatst op 20/04/2018 door boostyourhealth

We weten inmiddels dat het belangrijk is om dagelijks minimaal 1,5 liter vocht te drinken. Ons vrouwelijk lichaam bestaat voor 52% uit vocht. Maar op sommige dagen heb ik echt moeite met voldoende drinken. Niet om de hoeveelheid zelf, maar omdat ik het eigenlijk te druk heb. Wist je dat er in bepaald voedsel ook zoveel vocht zit dat het ook bijdraagt aan het op peil houden van je vochthuishouding? 

Vocht in eten

Via ons eten krijgen wij dagelijks ongeveer 900 milliliter vocht binnen. Deze verhouding hangt namelijk erg af van het voedsel dat wij eten. Bepaalde voedingsmiddelen bevatten namelijk meer water dan anderen. Het meeste vocht krijgen we binnen via ons drinken, namelijk 1,5 tot 2 liter (bron: Voedingscentrum). Maar eerlijk gezegd heb ik er nooit echt bij stilgestaan dat ik via voedsel ook ervoor kon zorgen dat mijn lichaam gehydrateerd blijft. Wel in de zomer, dan eet ik liever bepaalde groente- en fruitsoorten omdat deze veel water bevatten en dorstlessend werken, maar er zijn ook genoeg van deze soorten die je het jaar door kan eten. Ik heb een lijst gemaakt van groente- en fruitsoorten die voor 90% of meer uit water bestaan. Bekijk eens voor jezelf hoe je meer van deze voedingsmiddelen aan je menu kan toevoegen. 

Top 15 

  1. Komkommer, bestaat voor 96,7% uit water 
  2. IJsbergsla, bestaat voor 95,6% uit water 
  3. Bleekselderij, bestaat voor 95,4% uit water 
  4. Radijs, bestaat voor 95,3% uit water 

lees verder:

https://www.boostyourhealth.nl