HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Gezond leven tijdens de zwangerschap

Geplaatst op 19/04/2018 door optimavita

Waar ik het níet over ga hebben

Dit artikel gaat niet over de standaard voedingsadviezen voor zwangere vrouwen. Als je zwanger bent, weet je denk ik wel dat het verstandig is om bepaalde producten niet te eten. Denk aan rauw vlees, alcohol, rauwmelkse kazen, veel cafeïne en ongewassen fruit en groenten. Ook het extra gebruiken van foliumzuur en vitamine D is denk ik bekend nieuws. Wil je daar meer over weten? Kijk dan eens op de site van het voedingscentrum bij het onderdeel zwangerschap.

Gezond eten tijdens de zwangerschap

Waar we het wél over gaan hebben, is basistips voor gezond leven tijdens de zwangerschap. We weten denk ik allemaal wel dat eten voor twee echt niet nodig is. Ik heb hieronder een aantal handige tips voor je:

  • Net als voor je zwangerschap, is het belangrijk dat je voldoende vitamines en mineralen gebruikt. Eet dus voldoende groenten en fruit, kies voor volkoren producten, neem dagelijks zuivel(vervangers) en vlees(vervangers) en zorg ervoor dat je je goede vettenbinnen krijgt.

Lees verder op www.Optimavita.nl