HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Gezonde voeding voor een mooie huid

Geplaatst op 18/04/2018 door optimavita

Iedereen is anders

Allereerst wil ik even benadrukken dat iedereen anders is, dus ook een andere huid heeft! Sommige mensen hebben van nature een hele onrustige huid, hoe gezond ze ook eten. Anderen hebben nooit huidproblemen, terwijl ze juist heel ongezond eten. De tips hieronder gelden in het algemeen, maar werken niet perse voor ieder individu. Bij huidproblemen raad ik je altijd aan om naar een huidspecialist te gaan.

Voeding voor een mooie huid

Er zijn dus wel degelijk aanpassingen mogelijk in je voeding, die de kans op een mooie huid te vergroten. Hieronder een aantal aandachtspunten:

  • Als je veel suiker eet, is de kans op ontstekingen groter. Schadelijke bacteriën in ons lichaam doen het namelijk heel goed op suiker. Mensen die minder suiker gaan gebruiken, krijgen vaak een rustigere huid.
  • Eiwit is een belangrijke bouwstof voor ons lichaam, ook voor de huid! Voldoende eiwit in de voeding is daarom belangrijk. Een gemiddelde Nederlandse voeding bevat ruim voldoende eiwit uit bijvoorbeeld vlees, vis, melkproducten, kaas, ei, noten en peulvruchten. Voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om de eiwitinname in de gaten te houden.
  • Goede vetten spelen een belangrijke rol in het gezond houden van de huid. Ik schreef laatst een uitgebreid artikel over deze vetten. Belangrijk is om het niet te overdrijven. Deze vetten zijn goed voor ons, maar bevatten ook veel calorieën.

Lees verder op www.Optimavita.nl