HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Safe Our Souls

Geplaatst op 19/04/2018 door BetterbyGoalie

Hulp vragen is moeilijk
Hulp vragen: als je het niet gewend bent te doen, zal dat niet ineens vanzelf veranderen. Soms vergeet ik dat ik dit niet alleen hoef op te lossen. Support is zo belangrijk als je door een zware tijd heen gaat. Ik vraag mij af waarom ik het moeilijk vind om hulp te vragen aan mensen om mij heen als ik even weer diep in het zwarte gat zit. Is het omdat ik mij schaam? Schaam ik mij voor het feit dat ik twee psychische stoornissen heb die al een lange tijd aanwezig zijn? Deels is dit wel waar. Ik wil er graag open over zijn, maar tegelijkertijd schaam ik mij om erover te praten. Vraag ik geen hulp omdat ik mensen niet tot last wil zijn? Ja. Dit is helemaal waar. Ik ga liever alleen met mijn problemen door het leven dan dat ik er met iemand over praat. Maar, diep in mijn hart wil ik mijn verhaal juist wél kwijt op momenten dat ik erin verstrikt raak. Onlangs ben ik mijzelf hard tegengekomen. Er ontstond een moment waarop ik wel om hulp moest vragen. Na lang piekeren, heb ik het gedaan en achteraf gezien voelde dit heel erg fijn. Ik liep er niet meer in mijn eentje mee rond. Ik merkte ook dat de ander het helemaal niet erg vond dat ik aanklopte voor hulp. Ze vond het juist fijn om te weten wat er in mij omgaat. Samen bespraken we over hoe ze mij kan helpen en wat ik prettig vind en wat niet. Op deze manier is hulp vragen ook nog eens flexibel van aard! Dat is al helemaal mooi meegenomen 😉

Wat ik met dit verhaal wil zeggen is: hulp vragen in moeilijke tijden is OKE! Je hoeft niet alleen met alle zware lasten rond te lopen. Er zijn genoeg mensen die je met alle liefde willen helpen, op welke manier dan ook. Vaak weet je zelf heel goed wie je wel en wie je geen kan hulp kan bieden. Het is altijd handig om een vangnet te hebben met een paar personen die je kunt bellen/appen/sms’en/mailen etc. als je het even niet meer alleen aankan. Jij bent ook maar een mens. En helaas bezit de mens niet over superkrachten om alle moeilijkheden die op zijn pad komen te laten verdwijnen. Dus, word je overspoeld door gedachten of zie je het niet meer zitten, vraag om hulp! Je hoeft dit niet alleen te doen.

Lees verder op www.BetterByGoalie.com