HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Tips Voor Een Lang En Gezond Leven

Geplaatst op 04/04/2018 door glow

Sinds jaar en dag wordt een ‘lang en gezond leven’ bestudeerd. Waarom worden sommige mensen wel 100 – ze worden ook wel de superouderen genoemd – en redden anderen het niet zo lang. Welk wezenlijk verschil is er in de hersenen? En vooral interessant voor ons: welke dingen kun je zelf beïnvloeden? Wetenschappers hebben een paar tips voor een lang en gezond leven!

In yo brain!
Uit hersenonderzoek van de Northwestern University in Chicago blijkt dat de gezonde superouderen (tussen de 80 en 100 jaar) een grote hoeveelheid van een bepaald type hersencellen hebben, speciale neuronen die een snelle communicatie tussen diverse hersengebieden bevorderen. Deze neuronen hebben juist een positief effect op de aandachtspanne en het geheugen. Oud en seniel? Nee dus! Maar hoe het komt dat sommige mensen meer van deze neuronen hebben, dat weten de onderzoekers helaas nog niet.

Ook vonden ze iets bijzonders in de hersenen over een specifiek eiwit, het amyloid-beta eiwit. Dit eiwit staat enerzijds bekend om de rol bij de ziekte van Alzheimer, maar anderzijds bleken deze superouderen met dit eiwit juist betere cognitieve functies te hebben, zelf zo goed als de functies van iemand van 50 jaar. De wetenschappers denken dat sommige mensen immuun kunnen zijn tegen de effecten van het giftige eiwit.

lees verder:

http://www.glowmagazine.nl