HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Vega Vrijdag: homemade ‘steak tartare’ van tomaat

Geplaatst op 05/04/2018 door BedRock

Je kunt dit gerecht serveren als voorgerecht, tijdens de lunch of in mini porties als amuse. Een ideaal hapje voor vegetariërs.

Benodigdheden voor 4 personen

  • 8 pomodori tomaten
  • 1 grote sjalot
  • 1 bos bladpeterselie
  • 6 cornichons
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 theelepel worcestersaus (weet dat daar ansjovis in zit… worchestersaus is eventueel te vervangen door balsamico of sojasaus
  • Tabasco naar smaak
  • 1 eetlepel Dijonmosterd
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 4 eetlepels Taggiasche olijven (zonder pit)
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 4 kwarteleitjes
  • 1 bakje tuinkers
  • 100 gram oude harde boerenkaas
  • Minstens 1 steekring met een doorsnee van ongeveer 10 centimeter

Bereiding

Kerf een kruisje bij de steelaanzet van de tomaten en dompel ze 20-25 seconden in water dat net tegen de kook aan is. Zet een bak ijswater klaar en schep hier vervolgens de tomaten in. Haal de velletjes eraf en snijd in vier parten. Verwijder de zaadlijsten (handig om in te vriezen voor een toekomstige tomatensaus) en snijd het vruchtvlees in fijne gelijkmatige blokjes.

Lees verder op www.BedRock.nl