HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Wat zijn de meest gezonde crackers?

Geplaatst op 10/04/2018 door optimavita

Wat is gezond?

Wat voor de een gezond is, kan voor de ander een minder goede keuze zijn. Vooral als je een bepaalde ziekte of aandoening hebt, kun je soms beter andere keuzes maken. Persoonlijk advies van een diëtist is dan belangrijk. Ik ga in dit artikel uit van de gemiddelde gezonde persoon.

Ook beoordeel ik alleen de crackers van granen. Je hebt tegenwoordig ook varianten op de markt die gemaakt zijn van bijvoorbeeld lijnzaad of amandelmeel. Die laat ik even buiten beschouwing. Dit zijn echter vaak ook gezonde keuzes!

Waar ik op let bij een gezonde cracker

Na lang nadenken heb ik de lijst met eisen aan een gezonde cracker weten terug te dringen tot 2 (!!). Heel erg weinig, maar ik houd het graag simpel en effectief. Zo kun je eenvoudig checken of jouw crackers gezond zijn:

  1. Neem bij voorkeur crackers die voor een zo groot mogelijk deel uit volkorengranen bestaan.
  2. Zoek crackers waarvan de ingrediëntenlijst duidelijk is en zo weinig mogelijk onnodige toevoegingen (bijv. suiker) bevat.

Lees verder op www.Optimavita.nl