HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Workouts

Workout || Tabata Training #2

Geplaatst op 19/04/2018 door ilovehealth

Naast krachttraining vind ik het heel fijn om in ieder geval één keer per week een Tabata training te doen. Dit is een High Intensitie Interval Training (HIIT).  Ik werk tijdens een Tabata workout vaak met setjes van 8 x 20 seconden, waarbij er telkens 10 seconden rust tussen zit. Dit rondje herhaal ik dan meestal vier keer of soms wat vaker (hangt een beetje af van de oefeningen) Dit duurt in totaal 20 tot 30 minuten. Een relatief korte training, maar wel eentje die erg effectief is! GO FOR IT! In deze blog deelde ik één van mijn Tabata schema’s, maar afwisseling is belangrijk. Dus hieronder een nieuw schema, met nieuwe oefeningen. 

Voor je aan een Tabata training begint, is het handig om even een app te downloaden die voor je timed. Ik gebruik hiervoor de Runtastic Timer. Een tabata kun je eigenlijk met alle oefeningen doen. Het gaat erom dat je op tijd werkt, en daardoor je hartslag hoog houdt. Ik zal hieronder een voorbeeld van één van mijn trainingen geven.

lees verder:

http://www.ilovehealth.nl