HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Personal update: Hoe gaat het met mijn herstel van anorexia?

Geplaatst op 04/04/2019 door followfitgirls


I am enough

Jeetje zeg, wat is er veel gebeurt! Dat was het eerste wat ik dacht toen ik de blog met mijn laatste update las. Toen had ik al veel stappen gezet, maar ondertussen heb ik al weer heel wat nieuwe stappen gezet. I am enough, dat is kort gezegd wat ik me nu steeds meer besef. Ik ben oké zoals ik ben en wat ik eet en hoevaak ik sport zegt niks over mij als persoon. Niet dat deze instelling me is komen aanwaaien hoor, ik heb er heel wat voor moeten doen (en voor moeten laten). Ik heb heel veel gesprekken gevoerd, tranen gelaten en ik heb omdat mijn lichaam heel moeilijk voedingsstoffen kon opnemen heb ik er zelf voor gekozen om een paar maanden sondevoeding te nemen. Dat vond ik wel heel heftig hoor, maar het heeft me wel echt geholpen om nieuwe stappen te kunnen zetten.

Laat het los

‘Laat het los’ en ‘zet er een streep onder’, dat is waar ik me nu vooral op focus. De anorexia is mijn leven geslopen omdat ik me met bepaalde gevoelens geen raad wist. Ik voelde me onzeker, was angstig, en daarom stortte ik me op het zo gezond mogelijk eten en trainde ik als een malle. Nu zie ik dat het helemaal niet om het eten of sporten gaat, dit was een soort afleidingsmanoeuvre om me niet bezig te hoeven houden met mijn angsten en onzekerheden. Dankzij de hulp van Human Concern, mijn familie en vrienden heb ik geleerd hoe ik hier op een gezonde manier mee om kan gaan. En nu me dat steeds makkelijker lukt, kan ik de eetstoornis steeds meer loslaten. Ik heb het niet meer nodig, het is tijd om er een streep onder te zetten.

Lees verder op www.followfitgirls.com