HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

5 Selfcare tips bij Oestrogeen Dominantie

Geplaatst op 08/04/2021 door boostyourhealth

Oestrogeen dominantie is een veel voorkomende hormonale disbalans bij vrouwen, hierbij is het evenwicht tussen de hormonen oestrogeen en progesteron uit balans. Veel vrouwen met overgewicht (vooral rondom de buik) worstelen hiermee en vinden het lastig om deze hormonen weer in balans te brengen. Vandaag delen we 5 handige selfcare tips om de hormonen een beetje te helpen met het vinden van de juiste balans. Lees je mee?

Stimuleer het lymfestelsel

Jullie hebben er vast vaker over gehoord; droogborstelen. Het is goed voor de doorbloeding en de algehele gezondheid van het lichaam. Een zelfmassage of massage door je partner kan ook dagelijks. Het liefst minstens 10 minuten om zo je lymfestelsel te stimuleren en giftige stoffen vrij te maken. Borstel niet als je huid nat is en begin vanaf je voeten met lang vegende opwaartse bewegingen in de richting van je hart. De slagen moeten druk toevoegen, maar moeten voorzichtig genoeg zijn om uw huid niet te beschadigen. Douche als je klaar bent. Oefen elke dag en let hierbij ook op je ademhaling.  

Lees verder op www.boostyourhealth.nl