HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Basistechnieken les 1: Eieren pocheren

Geplaatst op 25/04/2021 door KokenmetKarin

Deze zomer verscheen in Trouw mijn serie ‘ZomerKookschool’, speciaal in het leven geroepen om lastige gevallen voor eens en altijd te tackelen. Immers, de zomer is bij uitstek het moment voor uitrusten, bijtanken, contemplatie en dolce farniente (zoals ik zelf ook deed), maar er is ook eindelijk tijd en rust voor wat bijscholing. Op veler verzoek ga ik de lessen hier online herhalen, elke dag eentje. Het gaat om een serie basisrecepten die ik op zich in vier zinnen zou kunnen opschrijven, ware het niet dat juist de kennis van de ervaren kok het verschil bepaalt tussen lukken en mislukken. En laten dat nou nét de tips, trucs en weetjes zijn die normaalgesproken nooit in een recept staan.
gepocheerd-ei1Luxe gevoel
We beginnen met een notoir lastige: eieren pocheren. En dat terwijl een gepocheerd eitje zo’n ongegeneerd luxe gevoel kan geven. Heerlijk op een salade – en heus niet alleen de niçoise – en denk ook eens aan al die zondagse ontbijtjes met eggs benedict die nog in het verschiet liggen.
Maar het is een hoop gedoe. Eén eitje gaat vaak nog wel, maar bij meerdere eieren wordt het al snel een drama met een pan vol sliert en weinig ei.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl