HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Bramenjam met rozemarijn

Geplaatst op 09/04/2021 door KokenmetKarin

Een mens leert altijd weer bij, het leven is één grote éducation permanente. Neem nou bramen. Door schade en schande weet ik intussen dat je die altijd moet plukken met lange broek en dito mouwen, want bramenstruiken hebben de onhebbelijke gewoonte om innig verstrengeld te staan wezen met brandnetels – nog afgezien van hun eigen stekels natuurlijk. Ook een donker gekleurde outfit strekt tot aanbeveling, want bramen geven zeldzaam fraaie paarsblauwe vlekken die er slechts met heel veel moeite (en Diet Groothuis’ Grote Poetsboek) weer uitgaan. Lang zijn en/of zelfs een trapje meenemen is ook handig, want de lekkerste bramen zitten nooit en te nimmer binnen handbereik. Nee, als een braam het u lastig kan maken, zal hij dat beslist niet laten.

Tot overmaat van ramp bleek het deze zomer op mijn vaste bramenplukadresjes treurig gestemd. Te nat voorjaar? Te koude zomer? Wie zal het zeggen. Maar terwijl ik vorig jaar om dezelfde tijd met een volle emmer huiswaarts keerde, trof ik dit keer slechts groene en hier en daar hooguit bleekrode vruchtjes.
bramenstruik

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl