HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Calorieën tellen tijdens het sporten; yay or nay?

Geplaatst op 01/04/2021 door boostyourhealth

Vroeger trainde ik ontzettend veel en lang en het was toen wel leuk om te zien dat ik er inmiddels 800 kcal had afgewerkt. Maar ik ben er nooit obsessief mee bezig geweest. Het sporten zelf vind ik al een enorme motivatie op zich en mij goed voelen hoort daar helemaal bij. Ik deel met jou waarom je dit wel of niet handig is om toe te passen. Lees je mee?

Spieropbouw

Wist je dat je als je weinig aan krachttraining doet (of misschien wel helemaal niet) en je gaat hiermee starten, dat je zelf wat kunt aankomen door spieren? Vaak als ik weer intensiever train kom ik altijd 2-3 kg aan, die er binnen 2 weken weer ruimschoots vanaf is. Daarom is het niet goed om je alleen te focussen op gewicht en calorieën, want spieropbouw zorgt er ook voor dat je sneller vet verbrand en je strakker wordt. En dat laatste is zeker fijn nu de zomer er weer aan komt.

Lees verder op www.boostyourhealth.nl