HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Champignonsaus zonder pakje

Geplaatst op 08/04/2021 door KokenmetKarin

Het zijn de kleine dingen die het doen. Maar vaker zijn wij het die de kleine dingen níet doen. Neem sausjes. Beetje vet, beetje vocht, beetje bloem en klaar is Kees. Kleine moeite, groot effect. En toch zit menigeen met de handen in het haar. Zoals lezeres Sandra die schreef “Ik gebruik helemaal geen pakjes meer om gerechten te maken. Toch moet ik helaas bekennen dat ik qua sauzen, zoals champignonsaus, nog steeds naar een zakje grijp. Misschien kunt u mij daar nog van afhelpen?”

In de supermarkt stuitte ik op vierkante pakjes champignonsaus. De inhoud blijkt verrassend vergelijkbaar met de aloude zakjes, alleen is daar het water uitgehaald zodat u dat weer zelf kunt toevoegen, en hier zit het er nog in, als hoofdingrediënt. En verder als vanouds veel maïszetmeel, aardappelzetmeel, emulgator en verdikkingsmiddelen om de boel smeuïg bij elkaar houden, zodat die room er voor spek en bonen bij zit.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl