HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

De schokkende duistere kant van de visindustrie (die alles behalve schattig is)

Geplaatst op 28/04/2021 door BedRock

Het liefste zorg ik goed voor de wereld, leef ik bewust waar ik kan, maar lever ik er niet m’n halve leven voor in. Dé reden waarom ik niet 100 procent plantaardig eet en nog regelmatig nog vis eet. Want tja, een visje op z’n tijd kan toch geen kwaad als het biologisch is verkregen? Een schattig vissersbootje dat hier voor de kust in Europa of waar dan ook wat vissen uit de zee haalt. Een stuk vriendelijker dan die vleesindustrie, zou je denken. Daarnaast is een vette vis zo nu en dan reuze gezond. Helaas werd dit beeld recent rigoureus veranderd. 

Allemaal door het zien van één enkele documentaire: Seaspiracy. De documentaire – waar overigens ook kritiek op is, zoals bij elke documentaire die een groot thema aankaart – laat zien hoe de visindustrie niet alleen alles behalve schattig is, ook misschien wel het állerdomste is wat we kunnen doen als we klimaatverandering tegen willen gaan.

Lees verder op www.BedRock.nl