HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Diederik Gommers over corona-aanpak: 'We moeten juist méér bewegen'

Geplaatst op 11/04/2021 door happyinshape

De sportscholen zijn al maanden dicht, bootcamps gaan niet door en baantjes trekken is ook al een tijdje geen optie. Het wordt dan ook steeds moeilijker om in beweging te blijven. En dat terwijl dat zo belangrijk is, zo weet ook IC-arts en OMT-lid Diederik Gommers. Volgens hem zijn de huidige coronamaatregelen niet geschikt om de volksgezondheid in stand te houden.

Meer beweging

"Misschien had ik harder moeten roepen, maar eigenlijk hadden we sporten en naar buiten gaan meer moeten stimuleren", laat Gommers weten aan BNR. "Dat had als eerst versoepeld moeten worden", vindt de IC-arts.

Volgens Gommers had iedereen juist meer moeten bewegen, gezonder moeten eten en genoeg moeten slapen. In plaats daarvan gingen de sportscholen dicht, werden mensen weggestuurd bij parken en natuurgebieden en werd vooral aangedrongen om thuis te blijven, wat een averechts effect had.

Lees verder op www.Happyinshape.nl