HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Duurzame bolognese (zonder pakje!)

Geplaatst op 07/04/2021 door KokenmetKarin

2,5 miljoen Nederlanders ontvingen vorige week als cadeautje van de Nationale Postcode Loterij een zakje ‘spaghetti bolognese’ van Knorr vanwege de actie ‘Doe Maar Lekker Duurzaam’, die de loterij jaarlijks organiseert samen met Unilever en Albert Heijn.

Erbij een cadeaukaart ter waarde van 12,50 euro voor gratis ‘duurzame boodschappen’ naar keuze. Op de bijbehorende foto een excuustros bananen en een dito pompoentje, maar vooral een assortiment pakjes en zakjes. Van Knorr, Bertolli, Unox. U wilt niet weten hoeveel meldingen ik hiervan kreeg. En ik dacht: daar gáán we weer.postcodeloterij-actie

Deze wereld kan een stuk duurzamer, zeker, maar moeten we niet juist áf van de overbodige rotzooi? Dit zakje met als hoofdingrediënten gedroogde groente (gedroogd, dus nagenoeg alle smaak en aroma is er vanaf), suiker en zout is toch niet ‘de basis voor een duurzamere maaltijd’? Dacht u nu werkelijk dat voedselgigant Unilever mens, dier of milieu als topprioriteit heeft? Welnee, op nummer één staan de aandeelhouders.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl