HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Glutenvrije carrot cake met sinaasappel roomkaas frosting

Geplaatst op 29/04/2021 door beaufood

Overheerlijk, niet te zoet, lekker smeuïg, vrij van gluten en gezoet met appelmoes. Ik stel jullie voor; mijn glutenvrije carrot cake met sinaasappel roomkaas frosting! Ik bedacht deze gezondere en glutenvrije versie na het eten van een góddelijk stuk carrot cake bij Hippie Fish in Zandvoort. Als ik iets heel lekker vind, vind ik het altijd leuk om thuis aan de slag te gaan met een Beaufood versie en ik moet zeggen; die is erggg goed gelukt!

De basis van de carrot cake bestaat (je voelt ‘m al aankomen) uit geraspte wortel. Door de geraspte wortel wordt de taart lekker smeuïg en bevat hij ook nog eens een portie goede voedingsstoffen. De carrot cake die je in koffietentjes (of in mijn geval bij een beach bar) besteld bevat ook wortel maar daardoor is ‘ie niet meteen gezond, want er zitten daarnaast ook bergen suiker in. Dat kan anders! In plaats van suiker gebruik ik een mix van appelmoes, ahornsioop en kokossuiker. Hierdoor is de carrot cake lekker zoet, maar niet té.

Lees verder op www.beaufood.nl