HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Is honing gezond?

Geplaatst op 21/04/2021 door fitnl

Veel mensen beschouwen honing als een gezond product. Maar je kunt eigenlijk niet van één product zeggen of het wel of niet gezond is. Het is namelijk afhankelijk van je complete eetpatroon of je wel of niet gezond eet. Broccoli past binnen een gezond eetpatroon, maar elke dag alleen maar broccoli eten is natuurlijk niet bepaald gezond te noemen. Wel kunnen we dus kijken of honing past binnen een gezond voedingspatroon. 

Wat is honing?

Honing is een natuurlijk zoet product, gemaakt door honingbijen of honingmieren. Deze verzamelen nectar uit bloemen. Vervolgens onttrekken ze vocht aan de nectar, dikken deze in en voegen er enzymen aan toe. Op deze manier ontstaat honing [1].

Er zijn veel verschillende soorten honing op de markt. Dit komt omdat er honing gemaakt kan worden uit verschillende bloemen. Als bijen voornamelijk bij een fruitboomgaard zitten, krijg je fruithoning. Zet je de bijen op de hei, dan krijg je heidehoning. De soort honing is dus afhankelijk van de bloem waar de bij zijn nectar uithaalt. 

Lees verder op www.fit.nl