HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Kerriesoep met linzen

Geplaatst op 06/04/2021 door KokenmetKarin

Waar een klein land groot in kan zijn. Tulpen, molens, polders, Rembrandt, stroopwafels, you name it. Weet u wat ook vaderlands glorie is? Honig. Waar Maggi en Knorr wereldmerken zijn, is en blijft de pakjesfabrikant uit de Zaanstreek uitsluitend gericht op ons kouwe kikkerlandje. Maar kijk, ook Honig had ineens wereldnieuws: de e-nummers gaan uit de pakjes. Waarom? Omdat ze merken dat de consument dat wil. Zelfs zuurstof heeft een e-nummer, maar toch heerst de e-nummervrees al jaren. De concurrenten hebben hun pakjes en zakjes daarom al lang aangepast, maar Honig bleef ijzerenheinig vasthouden aan met name smaakversterkerstrio E621, E627 en E631. Want als je maar een half procent asperges in je aspergesoep doet, dan moet de smaak natuurlijk ergens anders vandaan komen, nietwaar?

En u dacht toch niet dat ze nu méér asperges in de soep gingen doen? Welnee, ze kiezen voortaan voor gistextracten. Die hebben officieel geen e-nummer, maar bevatten net zo goed MSG (mononatriumglutamaat of ve-tsin), dus de hardcore e-nummerhater schiet er niks mee op. Erger is dat een toename van technisch gesleutel aan fabrieksproducten nog nimmer bevorderlijk is geweest voor de smaak. Om over de gezondheid maar te zwijgen.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl