HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Kom uit die ongezonde eet-sleur

Geplaatst op 04/04/2021 door goedgevoel

Het is donderdagavond en je hebt een drukke dag achter de rug. Hoewel je genoeg ingrediënten in huis hebt voor een lekkere pasta of gezonde salade, heb je de puf niet meer om te koken en stel je voor om toch maar even iets te laten bezorgen of frietjes te halen. Maar was dat een paar dagen geleden niet hetzelfde liedje? En de week ervoor ook? Terecht komen in zo’n ‘snel en makkelijk’ en ‘geen zin om te koken’-cyclus kan ons allemaal gebeuren, zeker als we het druk hebben. Maar echt goed voor ons lichaam – of onze portemonnee – is het niet. Lees verder voor wat simpele trucjes om jou uit die eet-sleur te helpen.

1. Herken het probleem en bedenk een oplossing
Hoe herken je zo’n eet-sleur precies? Als jouw lichaam en portemonnee lijden onder jouw afhaal- of thuisbezorgd eten, maar ook als je met alle goede bedoelingen boodschappen doet voor het eten die avond en evengoed een diepvriespizza in de oven gooit. Probeer eens op te schrijven hoe vaak per week zoiets voorkomt, maak het voor jezelf inzichtelijk. Kom je iedere dag langs een snackbar op weg naar huis? Neem een andere route. Werkt het misschien averechts dat je nog boodschappen moet doen voor het avondeten? Doe dan eens per week al je boodschappen. Is je keuken geen fijne plek om te koken? Kijk wat je daar qua inrichting aan kunt veranderen om het wel fijn te maken.

Lees verder op www.goedgevoel.nl