HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Rabarber panna cotta

Geplaatst op 21/04/2021 door KokenmetKarin

Panna cotta’s zijn puike puddinkjes, of je ze nu stort (altijd gedoe) of gewoon lekker uitlepelt. Deze zijn extra fris dankzij karnemelk en rabarber.

Na jarenlange hypermarché-ervaring kan ik in elke Franse supermarkt blindelings boodschappen doen. Althans, dat dacht ik. Tot die keer dat ik, kennelijk nog onder invloed van het dîner bien arrosévan de avond ervoor een pak melk uit het koelvak griste.
Fout.
In Frankrijk staat melk nooit in het koelvak. Fransen lunchen zoals u weet niet met een broodje kaas en een glaasje melk. Melk is iets om op te warmen voor de café au lait of de béchamel, dus waarom zou je het in vredesnaam koud bewaren? Als het om kaasjes gaat, zijn ze in Frankrijk dol op schimmels en is pasteuriseren een taboewoord, uitgevonden door bespottelijke fanatiekelingen uit Brussel, maar dat geldt niet voor melk. Integendeel. Lekker pasteuriseren en in lang houdbare pakken stoppen is het melkdevies. Als er toevallig al melk in het Franse koelvak staat, is het lait ribout, oftewel karnemelk. Maar dat ontdekte ik pas toen de bechamelsaus zo raar ging vlokken…

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl