HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Salade van Puy-linzen

Geplaatst op 16/04/2021 door KokenmetKarin

Als je een maandlang bonenrecepten belooft, dan mogen linzen natuurlijk niet ontbreken, want die horen ook bij de peulvruchtenclub en hebben als grote voordeel dat je ze niet hoeft te weken. Ze zijn er in allerlei kleuren, van geel-oranje-rood tot groen-grijs-bruin-zwart. De met stip beroemdste én lekkerste linzen hebben een echte naam: Puy-linzen of Le Puy-linzen of Du Puy-linzen. In Frankrijk dragen ze de bijnaam ‘le caviar des pauvres’ maar we hebben het hier dan ook over de Rolls Royce onder de peulvruchten.
Puy-linzenOfficieel voorzien van een AOP-keurmerk (Appellation d’Origine Protégée) voor erkend streekproduct, vergelijkbaar met onze BOB (Beschermde Oorsprongsbenaming) voor bijvoorbeeld de Opperdoezer Ronde. Die met stip lekkerste aardappels van Nederland mogen echt alleen maar zo heten indien geteeld in een rondje rondom de kerk van het plaatsje Opperdoes. Voor Puy-linzen geldt hetzelfde: ze mogen alleen zo heten indien geteeld in het stadje Le Puy-en-Velay in de Franse Auvergne.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl