HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Sporten en de ramadan: hoe combineer je dit?

Geplaatst op 30/04/2021 door fitnl

Het is weer zover: de start van de ramadan, ook wel de vastenmaand van de moslims. Tot en met 13 mei zullen moslims dit jaar vasten tussen zonsopkomst en zonsondergang. (Top)sport en de ramadan gaat volgens velen niet samen. Maar is dit wel zo? Dit artikel gaat hier verder op in.

De ramadan

De ramadan is een van de vijf zuilen van de islam en wordt dus voorgeschreven door de Koran. Het vasten wordt gezien als vorm van zuivering van de ziel en het bedanken van Allah voor alles wat hij gegeven heeft. Het vasten wordt Sawm (Saum) of Siyam genoemd. Tijdens de periode van vasten zullen moslims niet eten, drinken, roken en zich onthouden van geslachtsgemeenschap. Zowel ‘s ochtends vroeg als ‘s avonds na zonsondergang wordt er vaak zeer uitgebreid gegeten, ‘s avonds vaak tot diep in de nacht.

Zwangere of zogende vrouwen, zieken en reizigers zijn vrijgesteld van vasten, maar moeten de gemiste dagen later wel inhalen. De ramadan eindigt met het Suikerfeest, waarop uitbundig gefeest en gegeten wordt [1].

Lees verder op www.fit.nl