HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Verhoogd risico op Parkinson door melkproducten?

Geplaatst op 06/04/2021 door fitnl

Op 28 maart publiceerde het AD het artikel “Verhoogde kans op ziekte van Parkinson door levenslang gebruik van melkproducten“. Moeten we allemaal melkproducten direct links laten liggen? Hoe zit dit precies?

Wat is Parkinson?

De ziekte van Parkinson is een neurodegeneratieve aandoening. Ofwel een achteruitgang, afname of afsterven van zenuwcellen en hun functies. Bij deze ziekte kunnen de hersenen de spierbewegingen steeds minder goed aansturen. Bekende klachten zijn dan ook traagheid, stijfheid en beven. Maar er kunnen meer symptomen optreden. Bijvoorbeeld trager denken, stemmingswisselingen, slecht slapen, pijn of moeite met naar het toilet gaan [1,2].

In Nederland leven 50.000 mensen met de ziekte van Parkinson. Over de hele wereld zijn dat er maar liefst 10.000.000 [3]. Bij de meeste mensen ontstaat de ziekte tussen de 50-70 jaar oud. Al is er ook een groep mensen die al voor het 40ste levensjaar deze ziekte krijgt [2].

Lees verder op www.fit.nl