HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Woeste Wortel Weken: worteljam

Geplaatst op 04/04/2021 door KokenmetKarin

Hoe zit het met de goede voornemens? Even helemaal geen suiker meer bijvoorbeeld? Want suiker is immers het nieuwe gif? Alleen zit het overal in, om te beginnen in al die pakjes en zakjes. Onlangs kwam Foodwatch met het bericht dat ook aan bijna de helft (46%) van de groenten in pot of blik suiker wordt toegevoegd. Of zoals de consumentenwaakhond dat in briesende proza verwoordt: “Zelfs groente – hét toonbeeld van gezond – valt ten prooi aan de suiker strooiende voedingsindustrie.” Biologische groenten blijken ook al niet veilig, want daar is eveneens in zes van de elf gevallen honing en rietsuiker toegevoegd. O, en u weet: honing is ook gewoon suiker, toch? En iedereen wás al te dik!

De FNLI (brancheorganisatie van de voedingsindustrie) kan zich zoals altijd niet vinden in de kritiek. Want er wordt immers hard gewerkt aan het terugdringen van suiker en zout in ons voedsel. Alleen gaat dat nu eenmaal in stapjes, naar verluidt ‘om te voorkomen dat de groente heel anders smaakt en de consument zelf suiker gaat toevoegen’.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl