HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Zelfsabotage houdt jouw eetbuien in stand

Geplaatst op 12/04/2021 door boostyourhealth

Ik wist dat ik moest stoppen met diëten, want dat maakte me alleen maar dikker. Juist het diëten zorgde ervoor dat ik de hele dag aan eten moest denken. Maar wat moest ik dan? “Ik weet het wel, maar ik doe het niet!” Stoppen met lijnen, mijn relatie met eten verbeteren… Dat heb ik zo vaak tegen mezelf gezegd. Het dreef me regelmatig tot wanhoop. De wanhoop was zo groot dat ik maar weer ging lijnen. Ik kwam maar niet uit die vicieuze cirkel van eetbuien.

Je hebt de kennis, maar niet de skills

Je weet vaak wel hoe het zit qua eetbuien, emotie eten, lichaamsacceptatie. Je hebt kennis opgedaan uit boeken, gesprekken met anderen, via online trainingen. Maar als puntje bij paaltje komt stap je toch weer in die ene valkuil. Je hebt misschien met jezelf afgesproken dat je bepaalde eetregels loslaat. En dat lukt voor een tijdje heel goed. Maar toch zak je uiteindelijk weer terug in een oude gewoonte.

Lees verder op www.boostyourhealth.nl