HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

12 x tips voor Les Gets (met kids)

Geplaatst op 30/04/2022 door beaufood

Les Gets wat ben je fijn! Dit pittoreske skidorpje in de Franse Alpen is charmant, van alle gemakken voorzien en dé perfecte bestemming voor een skivakantie met kids. Mike en ik hebben er een waanzinnig leuke tijd gehad met Louen (2). Les Gets is gelegen tussen het meer van Genève en de Mont Blanc. Het dorp staat vol mooie houten chalets en alles is heel overzichtelijk, je loopt zo van de ene kant naar de andere kant van het dorp. Overal heb je een prachtig uitzicht op de bergen. De sfeer is gemoedelijk en daarnaast is er ook genoeg te doen voor de kids buiten het skiën om.

Hieronder geef ik je al mijn tips voor een heerlijke (ski) vakantie in Les Gets!

1. Skiën in Les Gets

Op nummer één staat natuurlijk: skiën! Het skigebied is onderdeel van Portes Du Soleil, het grootste skigebied van de wereld. Gelegen tussen Lac Léman en de Mont Blanc. Het skigebied is perfect voor alle niveaus. In het dorp stap je direct op de skiliften en deze zijn daardoor super makkelijk bereikbaar. Het gebied heeft 5 groene, 24 blauwe, 28 rode en 9 zwarte pistes én een beginners gebied voor de allerkleinste. Dit is een ontzettend fijne plek om je kids voor het eerst kennis te laten maken met de ski’s. Het was voor Mike en mij de eerste keer wintersporten met een kleintje en daarom was af en toe een beetje puzzelen en aftasten. Gelukkig vond Louen het allemaal prachtig. We hebben hem gewoon lekker overal mee naartoe gesleept en skiën deden we om en om, zodat één van ons steeds bij Louen was om in de sneeuw te spelen. Dat werkte dikke prima voor ons. Volgend jaar wordt hij drie en kunnen we hem op een skiklasje doen. Ik zie het al voor me.. Zó schattig op die inimini ski’s. Wat trouwens ook héél chill was: het nieuwe gratis speelterrein voor kids van 2 tot 6 jaar, genaamd Wild Kids. Gelegen tegenover het vertrekpunt van de kabelbaan van de Chavannes. Echt geweldig voor de kleintjes! (Zie tip verderop in dit artikel). 

Lees verder op www.beaufood.nl