HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

5 Tips om beter om te gaan met boosheid

Geplaatst op 07/04/2022 door boostyourhealth

Sommige hebben een kort lontje en anderen worden bijna nooit boos. Hoewel boos worden een normale emotie is en er zeker mag zijn, kun je je boosheid ook verkeerd gebruiken en bij de ander neerleggen terwijl die persoon niets te maken heeft met jouw boosheid. Nu hoeven we echt geen engeltjes te zijn, maar naar anderen schreeuwen en schelden terwijl dit niet nodig is is gewoon niet handig. Je kunt hier iets aan doen en met jezelf aan de slag gaan. Boosheid kun je namelijk op diverse manieren brengen en hoeft niet altijd op deze manier. Lees je mee?

Accepteer wat je niet kunt veranderen

We denken vaak met boosheid de controle te hebben over dingen die ons overkomt. Als iets anders loopt dan verwacht, dan kan dit boosheid opwekken, maar je kunt je dan afvragen of het helpt om dit alsnog te veranderen. Dat gaat dan niet en dus worden we machteloos en boos, het kan dan opluchten maar het neemt niet weg dat je de controle gewoon niet overal op kunt hebben. Het beste is dan ook om dit gewoon te accepteren en onthou dat het nog pijnlijker is als je je ergens over opwind wat je uiteindelijk niet verder brengt. Je hebt alleen jezelf hiermee en accepteren en loslaten is dan beter om toe te passen in plaats van volledig door het lint te gaan.

Lees verder op www.boostyourhealth.nl