HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Coq au vin met witte wijn

Geplaatst op 12/04/2023 door beaufood

Herinneren jullie je mijn Chef’s Line avontuur op tv nog? In deze kookwedstrijd nam ik het op tegen de chefs van Frans restaurant Bistrot Neuf. Één van de gerechten die ik maakte was coq au vin met witte wijn. Súper malse kip in een kruidige saus van witte wijn, verse kruiden, geroosterde citroen en een scheut room. Heer-lijk. By far de lekkerste coq au vin die ik ooit maakte. Dat mocht ook wel, want ik heb dágen gespendeerd met experimenteren voor het perfecte recept ;) Coq au vin is ultiem comfort food. We maken dit Franse gerecht in één pan dus je hebt op een snijplank en een mes na amper vaat. Hou ik van! 

Coq au vin met witte wijn

Coq au vin is een echte Franse klassieker. Meestal wordt hij gemaakt met rode wijn (liefst eentje uit de Bourgogne) en met een hele kip, maar ik ga voor het gemak graag voor kippendijfilet. Net zo mals, maar zonder gepluk! Kippendij met bot geeft net even wat meer smaak af, maar het verschil is te verwaarlozen. Je kunt bijvoorbeeld ook drumsticks gebruiken. En oké, als we toch aan het variëren zijn gebruiken we in dit recept witte wijn in plaats van rode. Wel een uit de Bourgogne, dát dan weer wel. Waarom dit de állerlekkerste coq au vin is? Door de combinatie van goede ingrediënten (gebruik het liefst biologische kip, citroen etc. die zijn namelijk een stuk smaakvoller), een snufje liefde en een portie tijd. Door de kip heel langzaam te garen in die heerlijke witte wijnsaus met kruiden wordt hij méga mals. Een flinke lepel aardappelpuree (of rijst) erbij en niets meer aan doen!

Lees verder op www.beaufood.nl