HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

De lekkerste rode pesto maak je zelf!

Geplaatst op 10/04/2023 door beaufood

Dit lieve mensen, is me toch een smaakbom! Een heerlijke rode pesto gemaakt van zongedroogde tomaatjes, verse basilicum, parmezaanse kaas, walnoten, extra vierge olijfolie en een kneepje vers citroensap. Zeg maar vaarwel tegen kant en klare potjes uit de supermarkt, want als je deze gezonde pesto hebt geproefd wil je nooit meer anders. In tegenstelling tot groene pesto maken we rode pesto van zongedroogde tomaatjes. Hier heeft hij die mooie rode kleur aan te danken en is hij tegelijkertijd iets zoeter dan zijn groene zusje. Wat deze rode pesto nu zo lekker maakt? Simpel. Door pure en verse ingrediënten te gebruiken. Goede extra vierge olijfolie, zongedroogde tomaatjes en verse kruiden. Zelf gezonde pesto maken is super eenvoudig en zo gepiept. En ja daar komt ze weer: zelfgemaakte pesto is naast smaakvoller ook nog eens een stúk gezonder dan de kant en klare pesto uit de supermarkt. Waarom? Dat vertel ik je hieronder!

De lekkerste rode pesto

Niets mis met een kant en klaar potje op zijn tijd hoor, maar wat deze rode pesto betreft is het toch écht een wereld van verschil in smaak. Voor supermarkt-pesto gebruiken ze negen van de tien keer geen verse kruiden, onnodig veel zout en de goedkoopste olie. Dat kunnen wij natuurlijk veel beter met goede extra vierge olijfolie! Daarnaast gebruiken we echte zongedroogde tomaatjes. Dus niet die zongedroogde tomaatjes in olie uit een pot. Wist je dat veel van deze ‘zongedroogde’ tomaten uit pot niet in de zon, maar in de oven gedroogd zijn? Ze zouden dus eigenlijk de naam ‘ovengedroogde’ tomaatjes moeten dragen ;) Maar hoera! In de supermarkt vind je in hetzelfde schap ook een zakje met enkel de gedroogde zongedroogde tomaatjes.

Lees verder op www.beaufood.nl