HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Diabetes, de feiten en fabels op een rij

Geplaatst op 13/04/2023 door boostyourhealth

Als je dik bent krijg je vanzelf diabetes. Als je diabetes hebt mag je nooit meer suiker. Als je jong bent kunt je geen diabetes type 2 krijgen. Een klein beetje diabetes hebben of behoorlijk zware diabetespatiënt zijn; bestaat dat? In dit artikel probeer ik net wat meer duidelijkheid te scheppen over een ziekte die helaas steeds vaker voorkomt, lees je mee?

Krijg je van veel snoepen diabetes?

Van alleen maar snoepen en veel suiker eten krijg je niet zomaar diabetes. Er zijn andere oorzaken waardoor er in het lichaam iets mis gaat. In dit geval is het de alvleesklier die niet meer genoeg insuline maakt. Maar het kan ook zijn dan je lichaam niet meer reageert op de insuline. Nu is het niet verstandig om nonstop in de snoeppot te duiken, want van teveel vetten en calorieën kun je toch wel wat dikker worden. En hoe vervelend het ook is, mensen met obesitas hebben een verhoogde kans om diabetes te krijgen.

Lees verder op www.boostyourhealth.nl