HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Helpt krachttraining tegen cellulite?

Geplaatst op 15/04/2023 door fitnl

Wat is cellulite?

Cellulite is een pijnloze huidaandoening die esthetische gevolgen met zich meebrengt zoals kuiltjes en deuken in het huidoppervlak, waardoor je een sinaasappelhuid-uiterlijk kan ontwikkelen. Het is een veel voorkomende aandoening die voorkomt bij ongeveer 80% -90% van post-puberale vrouwen van alle etniciteiten [1]. Echter, komt dit vaker voor bij vrouwen met een Kaukasisch etniciteit [8]. Bijna alle vrouwen denken dat ze op een bepaald moment in hun leven cellulite hebben. Het komt meestal voor in gebieden met meer vetopslag zoals de dijen, billen en buik.

Ook bij mannen kan van cellulite zich ontwikkelen. Dit komt veel minder vaak voor en kan een gevolg zijn een anti-androgeenbehandeling bij prostaatkanker, het syndroom van Klinefelter, hypogonadisme of na castratie [5].

Cellulitis moet niet verward worden met cellulite. Cellulitis is een bacteriële infectie van het onderhuidse bindweefsel.

Wat is de oorzaak van cellulite?

De oorzaak van cellulite is complex en multifactorieel. De voornaamste oorzaken zijn hormonen, bloedsomloop, huidstructuur en ontsteking in de huidlaag [1]. Hoewel de oorzaak van cellulite multifactorieel en complex is, geeft de huidstructuur, vetopslag en bindweefsel de beste verklaring voor hoe de huid zich vormt bij cellulite.

Lees verder op www.fit.nl