HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Jalfrezi zonder kip

Geplaatst op 07/04/2023 door KokenmetKarin

Op het gevaar af een repeterende grammofoonplaat te worden, moet ik het echt even dringend met u hebben over de pakjes van Knorr. Daarop staat prominent ‘Onze belofte: met lekker veel groente, meer dan 200 g per persoon’ terwijl er in werkelijkheid geen flinter, geen snipper, geen fliebeltje groente inzit. Mag dat zomaar van de reclamecodecommissie? Is dit geen gevalletje pure consumentenmisleiding? Waarom komt het volk niet in opstand?

En het gaat niet om één pakje, het is een hele serie. Laatst had ik het er al over dat die poedermixen tegenwoordig al bijna vier euro kosten, maar nu trof ik er zowaar eentje van 5,20 euro. Een maaltijdmix voor 2 à 3 personen. ‘Wereldgerecht Indiase kip Jalfrezi’ stond erop, ‘een Indiaas gerecht met rijst, kruidige kip en currysaus, vol natuurlijke ingrediënten’.

UIT EEN PAKJE: Indiase kip Jalfrezi
Rijst: rijst.
Specerijenmix: zout, geroosterd uipoeder 18%, zetmeel, suiker, knoflookpoeder 12%, gember, paprikapoeder, komijn, sesamolie, kurkuma.
Kruidenmix: geroosterd uipoeder 21%, knoflookpoeder 14%, zetmeel, suiker, zout, koriander, gistextract, komijn, groentensapconcentraat 3% (knolselderij, wortel, prei, ui), kurkuma, paprikapoeder, gember, maïsolie, korianderblad, kardemom.
Zelf toevoegen: 225 g kipfilet, 100 g sperziebonen, 2 tomaten, 1 ui, 1 rode paprika, 1 gele paprika

Vijf euro twintig, mensen. Voor een kartonnen doos gevuld met lucht waar je zelf nog voor acht euro – ik heb het speciaal even voor u uitgerekend – kipfilet, sperziebonen, tomaten, een ui en twee paprika’s bij moet kopen. Groente schittert in het pak zelf zoals gezegd door afwezigheid, en kip dus ook, maar wat o wat zit er dan wél in zo’n kartonnen doos? Een zakje rijst plus twee zakjes poeder. Een kruidenmix om saus mee te maken, bestaande uit uipoeder, knoflookpoeder, zetmeel, suiker, zout, koriander, gistextract, komijn, groentesapconcentraat, kurkuma, paprikapoeder, gember, maïsolie, koriander en kardemom. En een specerijenmix om de kip in te marineren, samengesteld uit ongeveer dezelfde ingrediënten, alleen dan in een iets andere verhouding en met zout als hoofdingrediënt.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl