HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Thaise vispakketjes

Geplaatst op 22/04/2023 door KokenmetKarin

De echt nieuwe lentegroentes laten nog even op zich wachten, maar prei is er volop, en ook daar kun je heerlijke dingen mee doen. Deze pakketjes bijvoorbeeld, met lekker mollige skrei (kabeljauw).

Eindelijk lente! Voelt u het overal zinderen en zuchten? Het hele park is geel van de narcissen en rood van de tulpen. De daslook stak al weken geleden weer de kop op en heeft intussen weer witte bloemetjes. De sneeuwklokjes en krokussen zijn zelfs alweer uitgebloeid. Toch is het verraderlijk. Vorig jaar zat mijn Franse blauwe regen bomvol dikke knoppen, maar na één nacht vorst hingen die de volgende ochtend allemaal slap en morsdood te wezen. En dat in april.

Nog zo’n heikele kwestie: wat eten we? Groentetechnisch is dit van oudsher een lastige tijd, want al dat verse nieuwe groene spul, dat is er voorlopig nog niet. En dat terwijl voor ons doodnormale groenten als tomaten, paprika’s en komkommers nu ineens een stuk duurder zijn. Vanwege de astronomische gasprijzen staan onze eigen kassen leeg, maar dankzij een koufront in Zuid-Europa is de import flink ontregeld. En u weet: minder aanbod betekent hogere prijzen. Zo wordt een bloemkool pardoes een kostbare aanschaf.

Dat zou natuurlijk niet uit hoeven maken. Er is immers wel gewoon volop prei, pastinaak en winterpeen. Spruitjes, rode kool en knolselderij zijn er in overvloed. Maar ja, we willen geen kolen en knollen. Boerenkoolstamppot? Hè nee, dat typische winterspul, daar hebben we geen trek meer in. Het is immers lente!

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl