HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Geplaatst op 11/04/2023 door beaufood

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als gezonde dip bij wortels, reepjes paprika of bleekselderij. Ik serveer whipped tahin ook graag als dip bij gestoomde groenten (broccoli, boontjes, wortels etc) tijdens het avondeten. Maaar je kunt deze whipped tahin ook uitstekend gebruiken in dressings, sausjes of op een crackertje met plakjes komkommer als lunch. Wist je dat sesampasta ook nog eens hartstikke gezond is? Ik vertel je er alles over!

Tahin: lekker én gezond

We kennen tahin allemaal wel als basisingrediënt van hummus. Je kan deze pasta gemaakt van sesamzaadjes heel eenvoudig zelf maken, maar tegenwoordig is hij ook gewoon in vrijwel iedere supermarkt te koop. De pasta heeft een lekkere nootachtige smaak en is een perfect alternatief voor pindakaas en notenpasta’s. Handig voor iedereen met een notenallergie. Tahin zit bomvol met allerlei belangrijke voedingswaarden. Zo is het een bron van vitaminen en mineralen en bevat de pasta veel onverzadigde vetten én proteïnen. Door de pasta op te kloppen in je keukenmachine met citroensap en komijn krijg je een heerlijk luchtige, hartige dip. Echt een must try! Ook heer-lijk trouwens om gebakken falafel in te dippen..

Lees verder op www.beaufood.nl