HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone

3 Tekenen dat je te afhankelijk bent van je partner

Geplaatst op 21/04/2024 door happyinshape

Jezelf wegcijferen

Hoe oud je ook bent, het kan je altijd overkomen dat je jezelf steeds meer wegcijfert in je relatie. Je denkt alleen nog maar vanuit ‘wij’, er is geen ‘ik’ met eigen plannen en gevoelens meer. Wat zijn nou duidelijke signalen dat dat in jouw relatie aan de hand is? En wat kun je ertegen doen, zodat je je onafhankelijkheid terugkrijgt? Wij zetten drie signalen voor je op een rij.

1. Je hebt snel een schuldgevoel

Als je een keer een moment voor jezelf neemt, voel je je meteen schuldig richting je partner. Dat is geen goed teken, want het kan ervoor zorgen dat je je opgesloten voelt. Je hebt het gevoel altijd alle ervaringen met je partner te moeten delen. Daardoor beperk je jezelf in het doen van dingen die je alleen wilt doen. Hoe je dit oplost? Met een goed gesprek. Door met je partner om de tafel te gaan en te vertellen over je schuldgevoelens, maak je duidelijk dat je ook af en toe tijd voor jezelf nodig hebt. Het bewustzijn rondom dat probleem zal ongetwijfeld voor meer ademruimte zorgen.

Lees verder op www.Happyinshape.nl